Slide Background
Slide Background
Opravujeme pákové espresso kávovary
Slide Background
Náhradné diely priamo od výrobcov pákových espresso kávovarov
Slide Background
Opravujeme pákové espresso kávovary pro home baristy
Poskytujeme záruční i pozáruční servis pákových espresso kávovarů. Naše společnost opravuje a servisuje profesionální pákové espresso kávovary do kaváren od roku 2000. Servisujeme Rancilio, Promac, Astoria, MCE, Dalla Corte, La Marzocco, Nuova Simonelli, Lelit.
Od roku 2016 se věnujeme opravám pákových espresso kávovarů pro home baristy. Opravy a servis profesionálních i domácích pákových espresso kávovarů, mlýnků na kávu i ostatního příslušenství. Opravíme i váš pákový espresso kávovar.
Záruční i pozáruční opravy pákových espresso kávovarů probíhají v Bratislavě i v Banské Bystrici.
Náhradní díly kupujeme přímo od výrobců espresso kávovarů pro home baristů: Dalla Corte z Milána, Lelit z Brescie, BFC z Trevisa, La Marzocco z Florencie.
espressodoma.cz radí a doporučuje každému majiteli pákového espresso kávovaru: kontrolujte pravidelně tvrdost vody. Test trvá minutku. Testy na tvrdost vody máme skladem: 00421 902 956 000
Pak jsou klasické průtokové filtry na vodu, které namontujete na hadičku, která je v nádržce espresso kávovaru. Tím pádem, veškerá voda, která půjde přes espresso kávovar, bude ošetřena filtrem na vodu.
Další možnost: pokud máte pákový espresso kávovar s nádržkou na vodu, používejte neperlivou minerálku, která je měkká: má nízký obsah rozpustných látek. Uvádí se to na láhvi. Celkové množství rozpuštěných látek musí být nižší než 100 mg na litr.
Pro perfekcionisty vědecký blog o tom, jak doma připravím perfektní měkkou vodu do espresso kávovaru.Poskytujeme prodej, servis, údržbu, opravy zařízení na úpravu vody, čištění, odvápnění profesionálních i domácích kávovarov.Robíme kompletní generální opravy profesionálních a domácích pákových espresso kávovarů včetně příslušenství i mlýnků na kávu.
Jak zjistím, zda mám zavápněn espresso kávovar doma? Kontrola teploty hlavy pákového espresso kávovaru. Extrakce espressa musí probíhat při 92-94 stupních Celsia. Pokud máte pocit, že espresso kávovar se nahřívá jaksi déle než před tím, nebo se nenahřeje na požadovanou teplotu, je předpoklad, že je zavápnený.Odvápňovanie espresso kávovarů přebíráme tu.Čerpadlo vibrační i motorové v espresso kávovaru musí tlačit tlakem 9 barů, pokud chcete dokonalou extrakci espressa.Kontrola tlaku čerpadla se provádí speciálním tlakoměrem, který se namontuje přímo na páku a tak se vloží do hlavy espresso kávovaru. Tlak v hlavě pákového espresso kávovaru během dokonalé extrakce espressa doma musí být 9 barů. Čerpadla jsou motorové nebo vibrační. Motorové vydrží dlhšie.Backflush vysvetlený.Na hlavách E61 neděláme backflush s práškem příliš často: 2-3x do roka. Můžeme dělat backflush i bez prášku pouze se slepým sitkom.Po backflushi může cosi v hlavě E61 espresso kávovaru zadrhne. Třeba lubrikovat těsnění. Zde je výborné video.
Když test na tvrdost vody prokáže, že je nutná výměna filtru na vodu, vyměňte ho. Filtrem vody si chráníte pákový espresso kávovar. Prodlužujete jeho životnost. Ovlivňujete chuť espressa.Niektoré filtry vody do pákových espresso kávovarů se dají regenerovat. Viz náš blog.Filtre vody jsou různé: polštářky, které ponoříte do vody a potřebují delší čas, aby vodu změkčili a předpřipravili ji na použití do espresso kávovaru.
Často se vyměňuje těsnění na hlavě espresso kávovaru. Trvá to 10 minut. Naučíme vás, jak prodloužit životnost tesnenia.Tu je rozebrána Mara od Lelit s fotkami. Pozor striptýz!