Co je to “tvrdá voda”? Co dělat, aby se mi nezavápnil espresso kávovar doma?
Do 80 mg / l můžeme hovořit o měkké vodě. Pokud máte tester v německých stupních, vězte: 4 kapky už je hodně! Pokud máte tester ve francouzských stupních, vězte: 7 kapek už je moc!
Ale pozor: je důležité vědět, zda tvrdou vodu způsobil hořčík nebo vápník.
Horčík nezpůsobuje vodní kámen a může vylepšit chuť espressa.
Jestli máte vlastnoručně vytunovanou vodu jako páni tak, že v ní máte minimum / nula / vápníku a přidali jste uměle ve své laboratoři hořčík, můžete nakapat i 5-6-7 kapek v německých stupních a nemusíte se bát.
Čti revoluční vědeckou kapitolu: “voda je věda” v našem Journalu, když chceš dokonalou vodu:)
Kdo však má doma tvrdou vodu způsobenou vápníkem / drtivá většina smrtelníků / a nakapal už 4 kapky, musí častěji změkčovat vodu, jinak bude hard rock v pákovém espresso kávovaru!
Howgh!
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!