lelit bianca pl162t v2 verze z 2020

,

Lelit Bianca PL162T V2 dvoubojlerový dvouokruhový dual boiler espresso kávovar s profilací tlaku. V čem je V2 z roku 2020 jiná, lepší?

Lelit Bianca PL162T V2 je bomba!

bratislava bianca PL162T

Přijeď se s ní pohrát na Osvetová 18 v Bratislavě a vyzkoušíš si ji!

Připrav si sám své přímo umělecké zabijácké espresso.

Naše V I D E O tu klikej

V2 verze z roku 2020 upgrade! Týká se to espresso kávovarů Lelit Bianca s výrobním číslem vyšším než 245291

Zvýšená maximální teplota parního boileru na 135 stupňů Celsia.

Instantní přechod do stand-by spícího režimu dlouhým stiskem obou tlačítek na PIDu. Plus a mínus držíte chvilku najednou.

Reserve mode – umožní dokončit shot v případě, že došla voda v nádržce. To byl někdy v předešlé verzi problém. Nyní máme rezervu 6 sekund. Kávovar začne signalizovat nedostatek vody dopředu v předstihu.

Zobrazení skutečné reálné teploty obou kotlů. Stačí podržet plusko “+”

Economy mode / vypnutí bojleru na páru / má nyní novou zkratku: držíte mínus “-” na displeji tři sekundy a hned jste přepnuli do economy.

Dispensing time: po skončení extrakce espressa vám zůstane po dobu 20 sekund na displeji ukázáno, kolik trvala extrakce.

Máme v showroomu na ukázku i náhradní díl LCC lelit control centre z V2, který je k nerozeznání od V1.

Kdo má model V1, vězte: toto jsou drobnosti. Jinak je to tatáž Bianca, jako máte vy 🙂

Jsme oficiální dovozci distributoři Lelit pro SR a ČR a děláme záruční i pozáruční servis espresso kávovarů.

Bianca je špičkový high -end pákový espresso kávovar dual boiler s profilací tlaku za výbornou cenu.

Toto je nejlepší kávovar poměr cena kvalita výkon jaký je trhu. Sledujeme denně světové fóra a ty nám dávají za pravdu.

Lelit poprvé představili Biancu PL162T v Amsterdamu na WOC 2018. Přesně si pamatuji, jakou tam udělala senzaci, byli jsme při tom. To byla V1 verze. Flow profile kit, které si domontujete na kávovar s E61 se pak objevili i u konkurence: ECM, Rocket, Bezzera, Profitec.

Espresso kávovar Lelit Bianca PL162T V2 je dvojbojlerový dual boiler espresso kávovar a vyrobili ho v Itálii, v Brescii. Můžete současně najednou dělat espresso i šlehat pěnu na mléce na latte art cappuccino.

Byli jsme v Lelitu v Brescii. Fabrička Lelit je plná inovativních postupů. Toto je filozofie a charakteristika značky Lelit.
Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=4yp1gA3A8qs&feature=youtu.be

A co psali na bella barista? Tady klikej

Ještě V I D E O tu klikej!

Espresso kávovar Bianca PL162T od Lelit má profilaci tlaku, to znamená, že home barista tunuje své vlastní extraligový espresso podle sebe a používa paddle veslo.

espresso showroom

Nastavuje si různý tlak během extrakce i čas extrakce mění, jak chce. Věsílkem ubírá průtok vody, která teče přes hlavu kávovaru. Nejprve doporučujeme zkusit si paddle jak funguje bez kávy a bez portafiltru.

Všimněte si, jak se mění průtok vody, když pohybujete věsílkem zprava doleva a naopak.

Plynule a postupně přidáváte a ubíráte vodu.

Musíte to dostat trochu “do ruky”.

Když pracujete bez kávy a bez portafiltru, ručička na budíku manometru na hlavě se nebude vůbec hýbat.

Hýbat se bude až potom s umletou kávou v páce portafiltru a potom bude přesně prozrazovat, že co se vlastně děje s kávou v páce během extrakce. To bude vaše zkouška správnosti.

Když jste se nabažili pohledu na změnu průtoku vody v hlavě E61, kterou jste ovládali věsílkem, dejme nyní paddle zcela doprava, a tím otevřeme vodu na max.

Jdeme ladit mlýnek na kávu a první espresso budeme zkoušet vždy při takto zcela otevřené hlavě. Musíte udělat dokonalé espreso vícekrát po sobě / porce pomleté ​​kávy musí přesně sedět konkrétnímu sítku, které používáte /. Při otevřené hlavě ladíme mlýnek: tloušťka mletí i tamping musí být správně.

Během extrakce vystoupá postupně ručička na 10-11. I vizuálně musí espresso vypadat na stoprocent.

Tenoučký ale stabilní proud jako myší ocásek třpytivý olejový, žádné frkání ani tančení a kroucení se netoleruje.

Udělejte po sobě více krát espresso a musí ručička vždy se vyšplhat na stejnou úroveň 10-11 bar. / Nevšímejte si spodní manometr, tam je nuda, tam to furt bude ukazovat 9 bar, protože Bianca od Lelit má motorové rotační čarpadlo.

Kdo umí udělat prvotřídní zabijácké espresso vícekrát po sobě má zvládnutou základní školu espressa na Biance.

OK: nedělejte už nic s mlýnkem. Naučíme se snadnou preinfúzi předspaření. Bez kávy a bez portafiltru dejte vesielko do polohy, kdy “trošku kape voda” a zapamatujte si ten úhel. Nyní si dejte pod hlavu prázdný pohár a odstopujte si, kolik sekund potrvá, než do něj takovým tempem nakape 20 g vody.

A je to. Nechte vesielko v této poloze. Nyní dejte umletou kávu / 18-20g / do portafiltru a zamkněte páku. Začněte extrakci a nechte vesielko v té poloze po stejnou dobu, kterou jste si předtím vyzkoušeli.

Co se děje v páce? No voda pomaličku prosakuje umletou a utampovanou kávou. Po uplynutí času, který jste předtím změřili, vím, že 20 g vody je spolu s 20 g pomleté ​​kávy v páce. I ručička na budíku již stoupá. A teď: někdo zatlačí vesielko doleva a zcela zastaví vodu. A nechá těch 20 g vody působit pár sekund na kávu a pak dá vesielko zcela doprava.

Sleduje jak se šplhá ručička manometru nahoru.

Nepůjde už tak vysoko, neboť pomletá předspařená káva klade vodě menší odpor. Jiný, po predinfúzii, jde rovnou s vesielkom doprava.

Extrakce bude trvat možná až 50 sekund! Při dlouhých předpařená stojí za to zkusit snížit teplotu hlavy na LCC.

A toto všechno je jen začátek. Někdo možná přijde na to, že mu káva- espresso chutná nejvíce, pokud nechá vesielko stále “ve středu, rovnou kolmo”. Jiný bude ubírat průtok vesielkom ke konci extrakce, aby utlumil hořké tóny, které ho před tím vyrušovali v jeho espressu.

Zkoušejte a pošlete nám vaše tipy, rádi se také něco naučíme 🙂

Bianca je hračka.

Bianca je espresso laboratoř.

Bianca je jako kůň prvotřídní grošák hřebec arab na parkur třeba se na ní naučit jezdit.

Bianca je jako profi skejt.

Musíte trénovat a jezdit a učit se triky.

To se za vás nikdo nenaučí.

Vydali jste se na dlouhou cestu, home baristé 🙂

Takovou “vychytávku” máte pouze na podstatně dražších espresso kávovarech jako La Marzocco GS3 MP a Dalla Corte Mina.

V malém celonerezovém / AISI 304 / těle se podařilo spojit špičkové technologie pro přípravu pravého zabijácké espressa, cappuccina, flat white, affogata, chai latte i pravé horké čokolády.

Bianca PL162T V2 pořídí nekompromisní zabijácké espresso, které ocení znalci.

Dual boiler: jeden bojler je na espresso / 800ml / a druhý bojler je na páru / 1500 ml / na cappuccino. Velký bojler lze snadno vypnout zkratkou v menu a šetříme energie. Velký bojler žere dva krát tolik-určitě vypínejte.

Tím, že má dva bojlery, home barista dělá současně espresso i cappuccino.

Je to dělo i do menší kavárničky!

Přesná PID elektronická regulace teploty obou bojlerů. Měním teplotu při experimentech od 88-96 a zkouším, které parametry nejvíce sluší mé kávě.

Není žádné dogma.

Pouze výsledná dokonalá živá jiskřivá chuť espressa, přátelé!

Pamatujte, že pokud budete teplotu na PIDu snižovat, toto skutečné snížení trvá déle, protože hlava drží dlouho teplotu.

Je tam setrvačnost, protože E61 je mohutná a těžká.

Přidávání teploty má také svou rozumnou míru: nikdy nesmí voda, která vytéká z hlavy syčet. To znamená, že už je příliš horká – spálí propálí vám espresso.

Musíte najít teplotu takovou, aby voda nikdy nesyčala.

I když kávovar nečinně stál třeba tři hodiny.

PID je něco jako vylepšený termostat.

Ale pořádně vylepšený.

Teplota podstatně méně kolísá.

Sami si programujete teploty obou bojlerů, jak chcete.

M O T O R O V É  Č E R P A D L O ! ! ! To znamená, že bude tichunká jako ninja vaše Bianca V1 i V2.

Bianca má displej, kde vidíme teplotu obou bojlerů i časovač “timer” na espresso.

Espresso kávovar Bianca lze zapojit přímo do vodní sítě nebo ji můžete používat na nádržku jako přenosný espresso kávovar.

Programujete teplotu bojleru na espresso tak, aby hlava E61 měla přesně 92 stupňů Celzia.

Patentovaná hlava kávovaru E61 zajistí předpaření pomleté ​​kávy, aby došlo k dokonalé extrakci espressa.

Vy si určujete, jaké bude dlouhé předspaření – výrazně zvyšuje kvalitu espressa.

E61 tím, že je taková mohutná a stále v ní cirkuluje voda, zajišťuje i stabilní teplotu každého espressa, které připravíte.

Budou stejné.

Pravá parní a vodní tryska, na níž se nespálíte, je otočná ve všech směrech.

Na trysce našleháte mikropěnu, se kterou se dá malovat latte art.

Manometer s kontrolou tlaku extrakce.

Každý home barista dobře ví, že espresso se připravuje při tlaku čerpadla 9 bar.

Tlak čerpadla během extrakce měníte vesielkom.

Tomu mluvíme profilace tlaku.

Je nutné dělat test na tvrdost vody.

Tři německé stupně / nebo 5 francouzských / je přípustná tvrdost vody.

Je třeba používat reverzní osmózu.

Je třeba dvoustupňovou kontrolu změkčování vody.

filter najlepsi na espresso kavovar

oscar filter la marzocco gs3 av home barista

filter la marzocco gs3 av

Nejprve polštářek oscar a po několika hodinách přelijeme ošetřenou změkčenou vodu do nádržky, kde mám další průtokový filtr, který je nastoknutý na hadičku.

Nebo hodit polštářek oscar rovnou do nádržky spolu s průtokovým filtrem.

Jinak budete muset odvápňovat. čti zde

Na průtokovém filtru se např. píše: na 70 litrů. Ale pozor! To se myslí u vody tvrdé 5-6 německých stupňů! Kdo má 23 německých stupňů, tomu 70 litrový filtr vydrží 10 litrů. Čti zde

Někdo míchá destilovanou vodu / nula stupňů / s obyčejnou / např. 5 stupňů / a tímto získá dva a půl stupňovou vodu. Někdo používá BWT nebo BRITA filtry.

Jsme oficiální distributor značek kávovarů a mlýnků v naší nabídce.

Motorové rotační výkonné čerpadlo. Jak funguje rotační čerpadlo, a v čem se odlišuje od vibračního čerpadla, čti zde

Napětí: 230V / 50H

2x1400W

Zásobník vody: 2,5 l

Hmotnost: pouze 26,5 kg

Dodávané příslušenství: 2x páka 58mm dvojitá výpusť + Bottomless 20 gr + slepé sítko na čištění

Více o BIANCA DUAL BOILER PID ROTARY MOTOR PUMP zde: http://bianca.lelit.com/index-eng.html

Dvouletá záruka.

Děláme záruční i pozáruční servis espresso kávovarů Lelit.

Náhradní díly na espresso kávovary Lelit přímo z fabriky z Brescie při Miláně.

Blog o Bianca PL162T zde klikej.

loveramics

acaia pearl bratislava prievoz ruzinov

naha paka poprad presov mikulas

lelit PL162T galanta

 

0 Odpovedí

Pridať komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *