Co je to “tvrdá voda”? Co dělat, aby se mi nezavápnil espresso kávovar doma?

Máte zavápněný kávovar? Musíte mít tester na tvrdost vody. Testery měří v anglických, německých nebo francouzských stupních. Zde je tabulka přepočet konvertor stupňů. Nejčastější je německý stupeň, ale dobře se podívejte na návod na vašem testeru na tvrdost vody. Musíte vědět, v jakých stupních tvrdost vody měříte, že? Všimněte si, že jeden německý stupeň rovná se 1,78 francouzského stupně a to se rovná 17,8 ppm CacCO3
Do 80 mg / l můžeme hovořit o měkké vodě. Pokud máte tester v německých stupních, vězte: 4 kapky už je hodně! Pokud máte tester ve francouzských stupních, vězte: 7 kapek už je moc!
Ale pozor: je důležité vědět, zda tvrdou vodu způsobil hořčík nebo vápník.
Horčík nezpůsobuje vodní kámen a může vylepšit chuť espressa.
Jestli máte vlastnoručně vytunovanou vodu jako páni tak, že v ní máte minimum / nula / vápníku a přidali jste uměle ve své laboratoři hořčík, můžete nakapat i 5-6-7 kapek v německých stupních a nemusíte se bát.
Čti revoluční vědeckou kapitolu: “voda je věda” v našem Journalu, když chceš dokonalou vodu:)
Kdo však má doma tvrdou vodu způsobenou vápníkem / drtivá většina smrtelníků / a nakapal už 4 kapky, musí častěji změkčovat vodu, jinak bude hard rock v pákovém espresso kávovaru!
Howgh!

Co je to měkká voda? To je voda, která má minimální množství minerálů v sobě. Také deminarelizovaná voda. /Pak existuje remineralizovaná voda, když se do vody po reverzní osmóze přidalo minerálů./ Měkká voda má minimální množství rozpuštěných látek v sobě. Jak ukazuje tabulka, pokud má voda více než 62,5 ppm v sobě, již není měkká. Vy si pamatujte toto: tester funguje tak, že kapete do vzorku vaší vody, kterou testujete. Pokud máte tester v německých stupních ….. 4 kapky už je hodně, musíte změkčit vodu. Pokud máte tester ve francouzských stupních ——- 7 kapek už je hodně. O změkčování vody máme blogy. Surfujte trošku po našem žurnálu a najdete. Reverzní osmóza je proces, který dovoluje transport rozpouštědla membránou, zatímco rozpuštěné soli a nízkomolekulární složky zachycuje. Proces je založen na aplikaci vnějšího tlaku ze strany koncentrovanějšího roztoku, což způsobí obrácení přirozeného jevu osmózy.
Membrána musí být propustná pro rozpouštědlo, nikoliv však pro rozpuštěné látky. Osmotický tlak systému odpovídá ustálenému rozdílu hladin na obou stranách membrány. Pokud bude tlak na straně rozpuštěné látky větší než tlak osmotický, dojde k obrácení osmotického jevu a membránou budou určité složky rozpouštědla procházet a určité se budou zakoncentrovávat před ní. Dojde k rozdělení vstupního proudu na permeát a retentát (koncentrát).
Nejdůležitějším prvkem každé reverzní osmózy je osmotická membrána s velikostí pórů jen 0, 0001 mikronu. [1] To znamená, že látky, které jsou větší, jsou zachyceny a přes membránu neproniknou. Reverzní osmóza se využívá například při odsolování mořské vody nebo výrobě ultračisté vody pro technické účely. [2] Aby bylo dosaženo ekonomicky výhodného provozu, pracuje se běžně při tlacích 5–8 MPa.[zdroj?] Reverzní osmóza je též využívána v akvaristice k úpravě vody pro některé druhy ryb.
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!